CloudLinux PHP Selector Kurulumu ve Kullanımı
Paylaşımlı sunucularda her web sitesinin PHP sürüm ihtiyacı farklıdır. Kimi eski yazılımlar PHP 7.4 sürümüne ihtiyaç duyarken, modern frameworkler PHP 8.2 ile çalışmak ister. CloudLinux PHP Selector, hosting müşterilerinin kontrol panelleri (cPanel/Plesk) üzerinden kendi PHP sürümlerini ve PHP uzantılarını (Örn: ionCube, redis, mysqli) tek tıkla seçmelerine olanak tanıyan harika bir modüldür.
1. PHP Selector Kurulum Adımları
Modülü aktifleştirebilmek için sunucunuzda CloudLinux ve CageFS kurulu olmalıdır. SSH üzerinden root olarak şu komutları uygulayın:
# Gerekli PHP paketlerini kurun
yum install alt-php*
# PHP Selector'ü CageFS ile entegre edin
cagefsctl --force-update
2. Hangi Sürümlerin Sunulacağını Belirlemek
WHM panel üzerinden **LVE Manager -> Options -> PHP Selector** kısmına giderek kullanıcıların seçebileceği PHP sürümlerini (Örn: 7.4, 8.0, 8.1, 8.2) aktif veya deaktif edebilirsiniz. Ayrıca varsayılan olarak hangi PHP eklentilerinin seçili geleceğini de bu ekrandan yönetebilirsiniz.
3. Müşteri Deneyimi
Kurulum bittikten sonra hosting müşteriniz kendi cPanel arayüzündeki **Select PHP Version (PHP Sürümü Seçin)** menüsüne girerek tek tıkla PHP sürümünü değiştirebilir ve yazılımı için gerekli uzantıları aktif edebilir.
Müşterilerinize en esnek hosting deneyimini sunmak için sitemiz üzerinden orijinal CloudLinux Lisans ve cPanel Lisans paketlerimizi inceleyebilirsiniz.